Marokkansk bønne- og grønnsaksgryte

Du trenger:

Til 4 porsjoner

2 ss olje
1 finhakket stor løk
2-4 fedd finhakket eller presset hvitløk
1 gulrøtter i skiver
1 squash i kvarte skiver
1 hakket rød paprika
ca. 300 ram kikerter (kalle også garbanzobønner – andre bønner kan også brukes
1 dl rosiner
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts karve
1/4 ts chilipulver (kan sløyfes)
400 g hakkede tomater
172 ts salt
Eventuelt en skvett matfløte, melk eller yoghurt naturell

Slik gjør du:

Surr løk og hvitløk i olje i noen minutter. Ha i gulrøtter, squash og paprika og surr til gulrøttene begynner å bli myk, 5-10 minutter. Tilsett kikerter, rosiner, buljongterning, krydder og tomater. La retten koke ytterligere i cirka 10 minutter. Smak til med salt. Kan serveres med ris, poteter, bulgur, byggryn og/eller salat.