Linsesuppe med kylling og paprika

Du trenger:

2 kyllingfileter i strimler
1-2 ts spisskummen
Salt og pepper
Rapsolje
1 finhakket løk
1 gul eller rød paprika i små terninger
2 fedd finhakket hvitløk
1-2 ts revet ingefær
ca. ½ finhakket rød chili
1 boks hakkede hermetiske tomater
300 g røde linser (tørre eller ferdigkokte i lake)
7½ dl god kyllingkraft (evt. fond eller buljong)
Fersk koriander

Slik gjør du:

Krydre kyllingstrimlene med spisskummen, salt og pepper.
La det marinere i ca. 15 min. Fres løk og paprika i litt rapsolje
til løken blir blank og myk. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og la
det surre med et par minutter (tilsett eventuelt mer enn det
som står i oppskriften dersom du vil det skal rive litt ekstra).
Ha i hermetiske tomater og kyllingkraft. Skyll linsene i et dørslag
(også om du bruker tørre linser) og tilsett de sammen med
tomater og kraft, og la de koke i suppen til linsene er ferdigkokte
(ca. 20 min). Dersom det benyttes ferdigkokte linser, tilsettes
linsene mot slutten av koketiden.

Stek kyllingbitene et par minutter og tilsett de til den ferdige suppen.
La de trekke med et par minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Krydre med salt, pepper, evt litt mer spisskummen og rikelig med
hakket fersk koriander. Server suppen umiddelbart, gjerne med godt brød til.