Kjøttdeigsuppe

Du trenger:

Til 6 personer

0,5 dl rapsolje
750 gram kjøttdeig
300 gram løk i småbiter
200 gram gulrot i småbiter
200 gram sellerirot i småbiter
200 gram poteter, skrelt og i småbiter
0,5 glass tomatpure
1,5 ts oregano
1,5 ts paprikapulver
1,5 ts timian
1,5 liter vann
0,2 dl buljong
2 ss soyasaus

Slik gjør du:

Fres kjøttdeigen i en stekepanne og tilsett løk, potet og grønnsaker. Tilsett tomatpure, paprikapulver, oregano og timian. Fres det ytterligere i noen minutter. Tilsett vann og buljong, rør det godt sammen. Kokes opp under omrøring, og la det småkoke til potet og grønnsakene er møre. Tilsett soyasaus, kok opp. Smak til med salt og pepper. Server med hjemmelagde rundstykker.

Kjøttdeigsuppe er Montebellosenterets populære tursuppe. Lag denne en dag i forkant, og hell suppe på en suppetermos når du drar på tur. Ta med noen gode rundstykker i sekken. God tur!