Hvetemuffins

Du trenger:

Ca 20 små muffins, eller 12 store
100 g fetaost
200 g finhakket pepperoni pølse
½ dl hakket frisk persille eller timian
½ dl finhakket soltørket tomat (tørket for olje)
3 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete fin
2 ts bakepulver
1 ts salt
4 egg
3 ss rapsolje
4 dl Biola yoghurt

Fetaost, pepperoni pølse, soltørket tomat og urter, kan erstattes med eplebiter og blåbær for en mer dessert variant. Topp med litt sukker og kanel.

Slik gjør du:

Bland mel, bakepulver og salt i en bolle. Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingene sammen.
Bland inn fetaost og pepperoni, urter og soltørket tomat. Fordel deigen i 20 små eller 12 store muffinsformer som er sprayet med formfett.
Fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen på 180 °C i ca. 30 min. Avkjøl på rist.