Frokostblanding à la Vernhaugen

Du trenger:

450 g havregryn
120 g solsikkekjerner
120 g sesamfrø
120 g linfrø
2 ts kanel
1 ts ingefær
200 g hakkede mandler eller nøtter, gjerne i blanding
1 ts salt
2 epler med skall, delt i terninger
½ dl vann
4 ss honning
2 ss rapsolje
200 g tørket frukt (rosiner, tranebær, aprikos og/eller svisker)

Slik gjør du:

Bland alt det tørre i en bolle (unntatt den tørkede frukten). 
Kok eplebitene møre i vannet. Tilsett honning, rapsolje og eplemos til kasserollen og varm opp til blandingen har fått en flytende konsistens. Bland dette sammen med det tørre, og fordel blandingen på to langpanner. Rist blandingen ved 150 °C (varmluft) i 14 min.
Rør i blandingen og fortsett i ytterligere 12 min. til blandingen har en fin gyllen farge. Avkjøl og tilsett tørket frukt i biter. Oppbevares i
tett boks. 

Frokostblandingen er på grunn av sitt innhold av nøtter, frø og tørket frukt, energirik. Det kan være fint for den som trenger å gå opp i vekt, men for den som ønsker å gå ned  i vekt, er det viktig å være obs på hvor mye man spiser (den er farlig god…). Eventuelt kan man redusere andelen av nøtter, frø og tørket frukt, og heller erstatte det med mer korn, som for eksempel 4-korn.