Fiskekaker

Du trenger:

500 g fisk (hyse) uten skinn
1 ts salt
Litt nykvernet pepper
75 g potetmel
¼ ts bakepulver
2 egg
1 fedd hvitløk
100 g hakket purreløk
Litt hakket rød paprika
1½ dl vann
1 ss rapsolje

Slik gjør du:

Kjør fisken igjennom en kvern eller skjær den i mindre biter og kjør den i en foodprosessor med salt, pepper, egg, hvitløk og vann til en litt grov masse.
Ha i purreløk og paprika, samt potetmel som er blandet med bakepulver. Kjør til alt er blandet, men farsen skal stadig være litt grov. 

Varm opp stekepanne med litt olje og form farsen til karbonader med en stor spiseskje. Stek ved middels varme og snu karbonadene. Kan enten stekes ferdige ved svak varme eller stekes videre i ovnen ved 175 °C i ca 8. min.

Severes med hjemmelaget remulade, paprikawok og kokte poteter.