Brokkoli og purreløk pai med gresskarkjerner

Du trenger:

0,4 dl rapsolje
0,5 dl lunkent vann
ca. 2 dl hvetemel (ikke bruk alt på en gang)
½ ts salt
1 egg
Til fyll:
200 g brokkoli
200 g purreløk
4 egg
½ beger cottage cheese
litt salt og pepper
100 g revet ost
50 g gresskarkjerner

Slik gjør du:

Bland olje, vann, speltmel og halvparten av hvetemel og salt i en bolle god sammen. Ha i egg og resten av mel til passe konsistens. Rull ut deigen og tilpass den i en smurt paiform. Prikk deigen med en gaffel. Deigen bør hvile 1 times tid, gjerne over natten.

Forstek paibunnen ca. 8 min på 160 °C.

Fyll:
Del brokkoli opp i mindre biter og skjær purreløk i skiver. Fordel brokkoli, purreløk og gresskarkjerner på paideigen. Rør egge, cottage cheese, salt pepper og ost sammen. Fordel massen over grønnsakene. Stek paien ca. 40-50 minutter på 165 °C.

Server med en frisk grønn salat.