Samarbeidsrelasjoner
Montebellosenteret styrker sin faglig kompetanse gjennom samarbeidsavtaler og nettverksbygging. Vi har knyttet til oss et nettverk av høyt kvalifiserte fagpersoner med ulik spisskompetanse som bidrar til kursgjennomføring og fagutvikling.
«Kreft-hva nå?» kursene har avtaler med onkologer fra fagspesifikke områder hvorav de fleste kommer fra OUS. De forskjellige temakursene har faste samarbeidsavtaler med ressurspersoner og komptansemiljøer for å få et kvalitetsmessig godt faglig innhold.
Vi har utviklet et godt samarbeid med flere organisasjoner:
Nasjonal kompetansesenter for seneffekter etter kreftbehandling
Senteret er tilknyttet OUS Radiumhospitalet. Avtalen omfatter et forskningssamarbeid, og en konkretisering av hvordan samarbeidet skal gjennomføres til beste for begge parter. Montebellosenteret har deltatt i flere forskningsprosjekter
Kreftforeningen
Montebellosenteret har et samarbeid med kreftforeningen, der vi er i gang med 2 samarbeidsprosjekter for tiden. «Kreftsakens vinterleker», arrangerer vi sammen for andre gang i mars 2023. Samarbeidsprosjektet «Fra etterlatte til etterlevende». I prosjektet skal det lages et digitalisert kurs, med relevant informasjon før og etter dødsfallet til pårørende, til etterlatte og til helsepersonell. For å skaffe oss bred erfaring og kunnskap om hva pårørende har behov for, skal det gjennomføres et kurs på Montebellosenteret, som skal foregå 21/04-28/04. I etterkant av dette skal det lages en digital platform som er gratis og som alle kan gå inn på og skaffe seg mer informasjon. Plattformen kommer til å ligge på Kreftforeningen og Montebellosenterets sine nettsider.
Pasientforeninger
Montebellosenteret har et samarbeid med de ulike pasientforeninger, som omfatter dialog omkring kursutvikling og gjensidig markedsføring.
To pasientforeninger med medarrangerer til to ulike kurs:
Ung Kreft bidrar økonomisk og med jevngamle ledsagere på temakurset «Ung Kreft – Sommeraktivitetsuka».
Barnekreftforeningen er en god økonomisk bidragsyter inn i vårt familiekurs – barn med kreftsykdom, slik vi kan ha en barnesykepleier tilstede, mens kurset foregår. Barnekreftforeningen arrangerer også en nettverkssamling for barnekreftsykepleiere hvert år på senteret.
Høgskolen Innlandet
Vi har inngått avtale med avdeling for Helse og Idrettsfag på Høgskolen Innlandet som praksissted:
– der sykepleiere som tar videreutdanning i kreftsykepleie er hos oss for 1 ukes intensiv praksis
– der studenter som er i sitt 2. år på Bachelorstudie i idrett, er hos oss for 1-2 ukes intensiv praksis
Klinikk for krisepsykologi
Klinisk psykolog Marianne Straume fra Klinikk for Krisepsykologi i Bergen, er en svært viktig faglig ressurs for å kunne gjennomføre familiekursnee med ønsket faglig kvalitet. Vi har bidratt i ulike forskningsprosjekter gjennom årene som en del av vårt samarbeid.
Miljøarbeidere innehar viktig kompetanse på barn og unge.
Vi setter stor pris på alle våre samarbeidspartnere, og takker for samarbeidet.