Trygt opphold
Montebellosenteret følger til enver tid gjeldende smittevernråd og retningslinjer fra myndighetene ift covid-19, slik at du skal få et godt og trygt opphold. Din sikkerhet er aller viktigst for oss. Derfor vil både inntakskriterier og kursgjennomføring være litt annerledes enn vanlig. Vi gjennomfører kursene med færre deltakere enn vanlig.
Våre inntakskriterier ift covid-19
Våre viktigste smitteverntiltak
Hvem er kurset for?
Å være ung voksne og få en kreftdiagnose kan snu livet opp ned. Utfordringer kan være mange, for eks med å fullføre studien, starte en arbeidskarriere og/eller familieliv . Vi arrangerer «Kreft - hva nå?» kurs, spesielt for yngre voksne (over 18 år), alene eller med en nær pårørende. Å treffe andre i tilnærmet samme livssituasjon er verdifult og gir rom for erfaringsutveksling og refleksjon.
Kursets innhold
Tiden under behandling av kreftsykdom kan være intens og utfordrende. Underveis ser mange frem til at behandling skal ta slutt. Etter behandling kan det oppstå et «tomrom» som gjør at en kan bli usikker, føle seg alene og oppleve at livet har endret seg. Mange vil kanskje spørre seg selv «hva nå?». Spørsmålet kan komme som et resultat av hvordan diagnosen og behandlingen har påvirket deg, både fysisk, psykisk, sosialt og åndelig/eksistensielt.
Oppmerksomheten rettes mot hverdagens utfordringer etter kreftbehandling.
Hovedmålsetting er «lær å leve med endringer som følge av kreft».
Temaene på dette kurset handler om senskader etter kreftdiagnose, mestringsverktøy, pårørendes perspektivet, seksualitet, ernæring og betydning av fysisk aktivitet. Gjennom kunnskapsformidling, erfaringsutveksling, sosiale og fysiske aktiviteter vil du kunne få økt innsikt hvordan du kan mestre dine utfordringer. Hva kan jeg selv gjøre nå for å få en best mulig hverdag? Kurset retter fokus mot dine ressurser og bevisstgjøring av mestringsverktøy. Du møter fagpersoner med spisskompetanse innen blant annet senskader, mestringsstrategier, ernæring og fysisk aktivitet.
Du som står pasienten særlig nær i hverdagen
Unik med dette kurset er at pårørende får mulighet til å dele erfaringer med andre pårørende, i egne grupper. Det å få økt kunnskap om senskader og kunne snakke med andre som har eller har hatt kreft i familien, kan bidra til bedre mestring av egen situasjon og en bedre forståelse for hverandre.
Gode fritidsmuligheter
Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer. Det sosiale fellesskapet vurderes som verdifullt og er en viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.