Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 4b-22
  • Selvbilde, kropp og seksualitet

  • 28.01.2022 - 04.02.2022 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Selvbilde, kropp og seksualitet er et trinn 2 kurs for deg som tidligere har deltatt på et grunnleggende trinn 1 kurs (Kreft-hva nå?) Du kan søke alene eller som par.
Det å snakke om kreft og seksualitet kan for mange være vanskelig, enten man er pasient, pårørende eller helsepersonell. Eget selvbilde, kropp og seksualitet er høyst personlige temaer, og i kombinasjon med kreft blir det ofte mer tabubelagt. Sykdommen i seg selv, bivirkninger etter behandling og senskader kan føre til både fysiske og psykiske utfordringer innenfor dette temaet. Opplever du utfordringer i forhold til dette, er dette et godt kurs for deg eller dere.

Kurs innhold

I løpet av kurset vil vi prøve å gi svar på hvorfor og hvordan kreft og kreftbehandling forandrer både selvbilde, kropp og seksualitet. Vi vil se nærmere på hvordan sykdom og behandling påvirker oss og hvorfor vi påvirkes forskjellig. På kurset vil vi diskutere hva seksualitet er, sett fra ulike perspektiv, og snakke om forskjellige hjelpemidler og medikamenter. Metodene i dette kurset veksler mellom foredrag, veiledende prosesser i fellesskap og samtaler i mindre grupper. Kurset er tilpasset både single og par.

Kurset arrangeres i samarbeid med Randi Gjessing, kreftsykepleier og sexolog og Espen Kvan, urolog.

10. mars 2014 sendt Puls en reportasje om kreft og seksualitet. I Puls følges Rune og Trine som ønsker å få hjelp av sexologen Randi Gjessing på Radiumhospitalet:  https://tv.nrk.no/serie/puls/MDHP12001114/10-03-2014#t=42s

Fysisk aktivitet og sosialt felleskap vektlegges også utenom foredragene. Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe. Oppholdet gir muligheter til noe fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer.

 


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 4b-22

Det er en egenandel på 173,- pr. døgn for pasienten og 116,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen