Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 9-22
  • Kreftsakens vinteruke

  • 06.03.2022 - 13.03.2022 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Kurset er for deg som ønsker å prøve ut aktiviteter, ute på vinterstid. Du må ha fysisk helse til å kunne være ute i vinterklima på fjellet, ofte flere timer om dagen. Utover dette trenger du ingen forkunnskaper eller ferdigheter for å delta. 

  • Alle voksne som har eller har hatt kreft kan søke om opphold, alene eller sammen med en pårørende
  • Kurset arrangeres i samarbeid med UngKreft, og en andel plasser vil være forbehold denne gruppen i alder 15 - 35 år. Du trenger ikke å være medlem i UngKreft. Du kan søke sammen med en nærstående eller venn. Trenger du fri fra skole eller jobb kan det være lurt å sjekke ut dine muligheter for velferdspermisjon fra skole/arbeidssted eller sykemelding via fastlege for dette. 

Kursets innhold

 Kreftsakens Vinteruke er ett kurs hvor vi har fokus på aktivitetsglede, mestring og sosialt fellesskap sammen med andre i tilnærmet lik situasjon. Kursprogrammet vil være variert og innholdsrik, og kan for eksempel inneholde skileik og skiskyting, aking, kanefart, hundespannkjøring, lage snøskulpturer og turmat rundt bålet. Det vil også bli lagt opp til rekreasjon og mulighet for å hente seg inn igjen imellom aktivitetene, med hyggelige aktiviteter på kveldstid. Kursuken starter med ankomst søndag. Mot slutten av uka skal vi alle sammen deltar på Kreftsakens Vinterleker. Et nytt arrangement, som vi arrangerer i samarbeid med Kreftforeningen for første gang 11.-13. mars. Mer informasjon om Kreftsakens vinterleker finner du her: https://kreftforeningen.no/tilbud/kreftsakens-vinterleker-2022/ 

Aktivitetene i kurset skal inspirere og motivere til økt fysisk aktivitet vinterstid, og på den måten kunne oppnå positive effekter på fysisk og psykisk helse. Alle aktivitetene gjennom hele uka er tilpasset, og vil være lavterskel for å kunne favne flest mulig, med mulighet for å kunne utfordre seg hvis man ønsker det. Du trenger ingen forkunnskap for å kunne delta. Dette blir en opplevelsesrik, allsidig, innholdsrik og sosial uke, du ikke kommer til å glemme. 

 


Praktisk informasjon

Kurset varer fra søndag til søndag over 7 dager. Innsjekk søndag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 9-22

Det er en egenandel på 173,- pr. døgn for pasienten og 116,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen