Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 50-22
  • Førjulsdager

  • 16.12.2022 - 21.12.2022 (5 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Dette kurset er for deg som har behov for inspirasjon og pågangsmot inn mot juletiden. Kurset er for alle som har eller har hatt en kreftdiagnose og har deltatt på et grunnleggende «Kreft-hva nå?» kurs. Du kan søke alene eller sammen med en nær pårørende.

Dette er et kurs hvor kreftdiagnosen ikke er i fokus. Hverdagen kan likevel være preget av seneffekter etter sykdommen og behandlingen. Målet med kurset er derfor å kunne gi påfyll og inspirasjon til livet videre, og en erfaring at positive opplevelser som gir glede kan gjøre hverdagen lettere.

Kursets innhold

«Førjulsdager» gir deg muligheten til å oppleve en rolig og hyggelig førjulsstemning på Montebellosenteret. Programmet tilbyr ulike aktiviteter og innslag med førjulspreg, som for eksempel, bake, spikke og lage gaver i juleverkstedet. Gjennom foredrag, aktiviteter og sosialt fellesskap skaper vi julestemning med blant annet utflukter, kanefart, julemarked med mer.

Sosialt fellesskap

Det sosiale fellesskapet vurderes som verdifullt og er en viktig del. Dere vil møte og kan utveksle erfaringer med andre kursdeltakere i både formelle og uformelle sammenhenger. For eksempel vil kveldsprogrammet veksle mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.

Gode fritidsmuligheter

Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. 


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til onsdag over 5 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til onsdag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 50-22

Det er en egenandel på 1232,- pr. uke for pasienten og 826,- pr. uke for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen