Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 17b-20
  • Det er nå du lever

  • 24.04.2020 - 30.04.2020 (6 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Dette kurset er for deg som har en uhelbredelig kreftsykdom, der kurset har fokus på veien videre med et begrenset tidsperspektiv. Vi oppfordrer til å ta med samlivspartner hvis det er aktuelt for deg. Kurset er et trinn 2 kurs. Det er en fordel at du først har deltatt på et grunnleggende trinn 1 kurs, men det er ingen krav.

Et kurs om døden som en del av livet og om å våge å snakke om det

Åpenhet om eksistensielle spørsmål hjelper oss til å leve sterkere og mer intenst mens vi gjør det. Å være bevisst på døden er krevende og fremkaller mange tanker og følelser. Tankene og følelsene som naturlig melder seg, kan påvirke livskvaliteten for den som er rammet og deres nærmeste. Mange blir opptatt av hvordan de skal utnytte den tiden de har igjen på best mulig måte. Livet blir tyngre når vi fortier og fortrenger om at døden er en like naturlig del av livet som fødsel. Derfor burde alle reflektere mer over de eksistensielle spørsmålene. Dette kurset handler om hvordan vi kan gjøre det beste ut av livet slik det har blitt. 
Kurset arrangeres i samarbeid med Per Anders Nordengen, som jobber mye med mennesker i krise, sorg og sykdom.
Kurset vil bestå av foredrag, samtaler i mindre grupper, individuell oppfølging og tid til refleksjon og ettertanke.

«Husk at leve mens du gjør det» (Piet Hein)

Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer.

Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltakerne:
- "Dette er et kurs som kan hjelpe mange til å bearbeide tankene om døden, til å avklare veien videre, og til å snakke om de vanskelige forhold knyttet til å ha fått en slik diagnose. Ta sjansen og meld deg på!"
- «Det betyr mye å være her sammen med mannen min, slik at vi klarer å snakke ordentlig sammen om de allerviktigste ting i livet som nå går mot slutten.»
- "Deltakelse på kurset har gjort det lettere for oss som par å snakke åpent om vanskelige temaer etter at disse er belyst på kurset." 


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 17b-20

Det er en egenandel på 173,- pr. døgn for pasienten og 116,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen