Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 4b-19
  • Medisinsk Qigong

  • 25.01.2019 - 01.02.2019 (7 dager)
  • Temafordypning (Trinn 3)

Hvem er kurset for?

Kurset er et fordypningskurs etter deltakelse på trinn 2 kurs "Energibalanse i hverdagen". Kurset passer for voksne i alle aldre, og det er mulig å ta med en nær pårørende. 

Om temakurs trinn 3 kategori «Stressmestring - gjennom kropp, pust og bevissthet»
Etter deltakelse på «Energibalanse i hverdagen» kan det søkes på kurs i trinn 3. Felles for disse kursene er at du får en innføring i ulike metoder som kan hjelpe deg å redusere stress, spenninger, tankespinn og smerter og kan gi mer indre ro og tilstedeværelse. Hensikten med kursene er å gi deg verktøy for stressmestring i hverdagen.

Kursinnhold

Medisinsk Qigong er en gammel kinesisk treningsmetode basert på myke, rolige bevegelser, konsentrasjon, pust og kroppsbevissthet. På dette kurset vil du vil få innføring og praktisk trening i et enkelt øvelsesprogram etter Biyunmetoden.  Denne metoden er lett å lære og passer alle, uansett alder og fysisk form.

Hensikten med Qigong er å skape indre ro, tilstedeværelse og overskudd. Treningsformen styrker også balanse, koordinasjon og stabilitet. Den kan i tillegg gi en avspennende og stressreduserende effekt. Kursene arrangeres i samarbeid med fysioterapeut og Qigong instruktør Jette Lanng Pedersen.

Gode fritidsmuligheter

Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det er turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer. 

Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Kurset har vært

Det er en egenandel på 170,- pr. døgn for pasienten og 114,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen