Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 23a-19
  • Forsommerdager - litteratur og kultur

  • 07.06.2019 - 21.06.2019 (14 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Kurset er for alle som har eller har hatt en kreftdiagnose og har deltatt på et grunnleggende "Kreft-hva nå?" kurs. Du kan søke alene eller sammen med en nær pårørende. Kurset egner seg for alle som har behov for avkobling og rekreasjon.

Kursets innhold

Disse junidagene gir god mulighet til inspirasjon og rekreasjon gjennom et variert og rikholdig kulturelt tapas-bord, bestående av inspirerende foredrag innenfor litteraturen, filosofien og kunst, samt sosialt fellesskap, sang, musikk og naturopplevelser. Kurset arrangeres av Nansenskolen og Montebellosenteret i fellesskap.

Sosialt fellesskap

Det sosiale fellesskapet vurderes som verdifullt og er en viktig del. Dere vil møte og kan utveksle erfaringer med andre kursdeltakere i både formelle og uformelle sammenhenger. For eksempel vil kveldsprogrammet veksle mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.

Fritidsaktiviteter

Montebellosenteret er godt tilrettelagt inne og ute for aktivitet, hvile og rekreasjon. Gode fellesarealer med stuer, bibliotek og musikkrom, varmtvannsbasseng, badstuer og godt utstyrt treningsrom gir muligheter for aktivitet i fritiden. Ute har vi en hyggelig terrasse, hageanlegg og turstier med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge ved vannet Sør-Mesna med båt, kanoer og bademuligheter.  


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 14 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Kurset har vært

Det er en egenandel på 170,- pr. døgn for pasienten og 114,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen