Hopp til innhold
Skip to Navigation Skip navigation
  • Kurs 9b-19
  • En del av hverandres liv - parkurs

  • 01.03.2019 - 08.03.2019 (7 dager)
  • Temakurs (Trinn 2)

Hvem er kurset for?

Kreftsykdom kan påvirker hele familien, og parforholdet spesielt. Vi vet at god kommunikasjon er viktig i alle parforhold. Dette kan bli en ekstra utfordring når hverdagen preges av usikkerhet, opp og nedturer og seneffekter etter behandling. Dette kurset er for samlivspar som opplever utfordringer i parforholdet. Hvordan dere kan ta vare på nærheten, støtte hverandre og fungere bedre  i hverdagen. Kurset er et trinn 2 kurs og det en fordel å ha deltatt på trinn 1 kurs først, men det er ikke et krav. Kurset er for samlivspar som ønsker å lære mer om hvordan de skal leve videre med endringer som følge av kreft. Par i alle alder kan søke.

Kursets innhold

Med økt kunnskap og bedre innsikt og forståelse for hverandres situasjon, vil dere ha et godt felles utgangspunkt for hvordan leve videre med endringer som følge av kreft.

På parkurset er det spesielt fokus på kommunikasjon. Kursopplegget veksler mellom foredrag, kommunikasjonsøvelser, og tid til refleksjon og ettertanke. Det å dele tanker og erfaringer med andre par i samme situasjon, vil også være lærerikt.

Kurset arrangeres i samarbeid med Berger J. Hareide og Kjersti Rogne. Begge har lang og bred erfaring innen fagfeltet, blant annet fra samlivssenteret på Modum Bad og Barne-, Ungdoms-, og Familiedirektoratet.

Kurs 37b: med egne grupper for yngre voksne par 

Til dette kurs kan par i alle alder søke. Vi har egne grupper for yngre voksne par. For de som trenger barnepass, vil det være eget opplegg for barna når foreldrene er på forelesninger og i samtalegrupper. Dette gjelder for alle barn til og med 3. klasse. 

Masteroppgave "Hvordan påvirkes forholdet når den ene i paret får kreft" Kjersti Tytingvåg Rogne, 2012


Praktisk informasjon

Kurset varer fra fredag til fredag over 7 dager. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosneeret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret. Hovedinntak er fem uker før kursstart.

Søknadsskjema til kurs 9b-19

Det er en egenandel på 167,- pr. døgn for pasienten og 112,- pr. døgn for pårørende. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62 35 11 00 eller send e-post.

Tilbake til kursoversikt
Tilbake til toppen