Familiesamling for barn/ungdom med seneffekter etter hjernesvulst

På samlingen, som varer fra onsdag 9. til søndag 13. april skal familiene få mer kunnskap om å leve med seneffekter etter hjernesvulst hos barn og unge. De skal møte likesinnede og de skal få gode opplevelser sammen som familie. 

Familie med to barn i vinterlandskap

Hvem kan søke

Samlingen er for familier med barn/ungdom som har eller har hatt hjernesvulst, i skolealderen opp til 22 år, og deres søsken

 

Flere spesialister fra barne- og ungdomsklinikken OUS Rikshospitalet skal være med for å formidle kunnskap om ulike tema som for eks. senskader, behandlinger, tannhelse og psykologiske utfordringer i familien. Fagpersoner som deltar på samlingen er bl.a.: Einar Stensvold – overlege barneklinikken OUS, Kristine Statskleiv – nevropsykolog, Kristina Tandem – tannlege og Elna Hamilton Larsen – studiekoordinator barn og unge.

Møte andre som forstår

På samlingen møter familiene fagspesialister som formidler kunnskap, og andre familier som er i samme situasjon for å utveksle erfaringer og nettverksbygging.

Kunnskaps- og opplevelsesrik innhold

Det å møte andre i samme situasjon oppleves for mange som en stor lettelse. Samlingens innhold veksler mellom faglig program, aktiviteter og fritid. Barna deltar i aktiviteter sammen med miljøarbeidere når foreldrene er på foredrag eller i gruppesamtaler. Det er ikke noe eget faglig program for barn/ungdom, men de kan bli med på foredragene om de ønsker dette.  

Samlingen skal også bidra til gode opplevelser for hele familien. På programmet står aktiviteter som kanefart og hesteridning, en hyggelig kveld i lavvoen, påskerebus, og felles aktivitetsøkter for familien. 

  

Samlingen varer fra onsdag til søndag over 4 dager. Innsjekk onsdag fra kl 16.00 til kl 18.00. Middag kl 18.30. Samlingen pågår frem til søndag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise. 

Det er en egenandel på 752,- pr. kurs for pasienten og 508,- pr. kurs for pårørende. Barn under 15 år ingen egenandel. Reise dekkes for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv. Les mer informasjon om kostnader og reiseregning.

Kursdato og søke

Kursnr. 15-25
09.04.2025 – 13.04.2025
4 dager

Slik søker du om kursopphold

1. Søk om kursopphold

Finn ønsket kurs og fyll ut digital egensøknad så nøyaktig som mulig. Søknadsfrist er 5 uker før kurset starter. Du får en SMS fra oss når søknaden er mottatt.

2. Kontakt legen din

Fastlege eller sykehuslege fyller ut legeerklæring for deg og dokumenter at pårørende blir med deg på kurset, hvis du søker med pårørende.

Legeerklæringsskjema

3. Bekreftelse av kursplass

Du får en SMS om du har fått plass på kurset eller kommet på venteliste. Tilbudsbrev blir sendt i posten.

Hovedinntak gjøres fem uker før kursstart.

Storstua med sine mange koselige sittegrupper

Fasiliteter

Vi ønsker at alle våre kursdeltakere skal trives godt under oppholdet og føle seg hjemme. Vi tilbyr et moderne senter med delikate overnattingsrom og flotte fellesarealer både ute og inne.

Montebellosenterets basseng som er organisk formet med mosaikfliser

Fritidstilbud

Et opphold gir gode muligheter for fritid. Du kan benytte deg av husets fasiliteter, delta på kursets kveldsprogram, eller utforske området på egenhånd. Et mangfold av muligheter.

Hagen i vinterdrakt

Uteområde og nærmiljø

På den store eiendommen har vi bl. annet en frodig hage, turstier, båtbrygge og lavvo. Det er kort vei til fjellet Sjusjøen, og den koselige byen Lillehammer.