• 62 35 11 00

helsepersonell slider

 

Tilbake til kursplanen

Alle krefttyper - for unge voksne

Kurs 37a-18 - Fra 14. sep 2018 til 21. sep 2018

Hvem er kurset for?

Å være ung voksne og få en kreftdiagnose kan snu livet opp ned. Utfordringer kan være mange, for eks med å fullføre studien, starte en arbeidskarriere og/eller familieliv . Vi arrangerer «Kreft - hva nå?» kurs, spesielt for yngre voksne (over 18 år), alene eller med en nær pårørende. Å treffe andre i tilnærmet samme livssituasjon er verdifult og gir rom for erfaringsutveksling og refleksjon. 

Kurset egner seg best etter primærbehandlingen. Har du barn og vanskelig med å få barnepass hjemme, tilbyr Montebellosenteret barnepass til og med 3. klasse. Barna får et aktivitetstilbud tilpasset alder. Skolebarna tilbys noe leksehjelp hvis de har med seg en ukeplan og lærebøker hjemmefra.

Kursets innhold
Tiden under behandling av kreftsykdom kan være intens og utfordrende. Underveis ser mange frem til at behandling skal ta slutt. Etter behandling kan det oppstå et «tomrom» som gjør at en kan bli usikker, føle seg alene og oppleve at livet har endret seg.  Mange vil kanskje spørre seg selv «hva nå?». Spørsmålet kan komme som et resultat av hvordan diagnosen og behandlingen har påvirket deg, både fysisk, psykisk, sosialt og åndelig/eksistensielt.

Oppmerksomheten rettes mot hverdagens utfordringer etter kreftbehandling. 
Hovedmålsetting er «lær å leve med endringer som følge av kreft». 
Temaene på dette kurset handler om senskader etter kreftdiagnose, mestringsverktøy, pårørendes perspektivet, seksualitet, ernæring og betydning av fysisk aktivitet. Gjennom kunnskapsformidling, erfaringsutveksling, sosiale og fysiske aktiviteter vil du kunne få økt innsikt hvordan du kan mestre dine utfordringer. Hva kan jeg selv gjøre nå for å få en best mulig hverdag? Kurset retter fokus mot dine ressurser og bevisstgjøring av mestringsverktøy.  Du møter fagpersoner med spisskompetanse innen blant annet senskader, mestringsstrategier, ernæring og fysisk aktivitet.

Du som står pasienten særlig nær i hverdagen
Unik med dette kurset er at pårørende får mulighet til å dele erfaringer med andre pårørende, i egne grupper. Det å få økt kunnskap om senskader og kunne snakke med andre som har eller har hatt kreft i familien, kan bidra til bedre mestring av egen situasjon og en bedre forståelse for hverandre.

Gode fritidsmuligheter
Oppholdet gir rike muligheter til fritid og avkobling. Senteret har varmtvannsbasseng, badstuer og treningsarealer ute og inne. Det finnes turstier og løypenett med skog og fjell i umiddelbar nærhet. Montebellosenteret har egen brygge med badeplass, båt og kanoer. Det sosiale fellesskapet vurderes som verdifullt og er en viktig del av kurset. Kveldsprogrammet veksler mellom sosiale aktiviteter og underholdning tilpasset tema og målgruppe.

Ankomst og avreise
Kurset varer fra fredag til fredag. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Søknadsprosessen og kostnader
Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et "søknadsskjema om opphold ved Montebellosenteret" du fyller ut og et skjema "legeerklæring, garanti og regning" som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Ønsker du at pårørende/nærstående skal være med på kurs, skal lege også fylle ut skjema "Dokumentasjon på opphold for pårørende/nærstående". Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret.

Søknadskjema finner du her

Det er en egenandel på 167,- pr. døgn for pasienten og 112,- pr. døgn for pårørende/nærstående. Reise dekkes også for både pasient og pårørende. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Kontaktinformasjon
Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62351100 eller send e-post direkte til 

Vennligst fyll ut kontaktinformasjon, så kontakter vi deg.

Ditt navn:

Ditt telefonnummer:

Din e-post:

 

Klikk på bilde for å laste ned en pdf med oversikt over alle kurs i trinnmodellen.

kursoversikt2018 figur

 

 


Søknadsskjemaer

Gå direkte til skjemaene her

Søknadsskjemaer

Gaver og donasjoner

Åpningstider i sommerferie Åpningstider i sommerferie 05.07.2018 - Montebellosenteret avvikler sommerferie i perioden 9. juli - 2. august. Sentralbordet er åpnet for tlf på ukedager i uke 28, 29, 30 og 31 mellom kl. 10.00 og kl. 13.00.E-poster sendt til emailProtector.addCloakedMailto("ep_0e6d2c1f", 1); blir besvart.     Inntak kursKurs:32a...
Les mer
Livsmestringskurs for unge voksne Livsmestringskurs for unge voksne 26.06.2018 - I september arrangerer vi et livsmestringskurs spesielt for unge voksne. Å være ung voksne og få en kreftdiagnose kan snu livet opp ned. Utfordringer kan være mange, for eks med å fullføre studien, starte en arbeidskarriere og/eller familieliv . Dette kurset er spesielt for yngre voksne (over...
Les mer
Montebello-ambassadører på Vardesenteret Haukeland Montebello-ambassadører på Vardesenteret Haukeland 20.06.2018 - Last her ned en pdf med dato og tidspunkter. 
Les mer