• 62 35 11 00

parkurs slider

Hvem er kurset for?
Dette kurset er for samlivspar som ønsker å lære mer om hvordan de skal leve videre med endringer som følge av kreft. 

Før kunne dere prate om alt mulig. Om utfordringer på jobben, planlegge den etterlengtede ferieturen, eller kanskje bare sitte i sofaen og kommenterte et tv-program!
Nå kan det være vanskelig å komme seg gjennom en hel dag, eller å planlegge neste sommer når alt er usikkert, og dere kan være redde for at en eller annen kommentar skal såre den andre.

Hvordan skal dere kunne ta vare på nærheten, støtte hverandre og fungere i hverdagen, når sykdommen hele tiden henger over dere som en mørk sky? Da kan parkurset «En del av hverandres liv» på Montebellosenteret kanskje hjelpe dere! Alvorlig sykdom påvirker hele familien, også dere som kjærester. Vi vet at god kommunikasjon er viktig i alle parforhold. Med økt kunnskap og bedre innsikt og forståelse for hverandres situasjon, vil dere ha et godt felles utgangspunkt for hvordan leve videre med endringer som følge av kreft.

Kursets innhold
På parkurset er det fokus på nettopp kommunikasjon. Kursopplegget veksler mellom foredrag, kommunikasjonsøvelser, og tid til refleksjon og ettertanke. Det å dele tanker og erfaringer med andre par i samme situasjon, vil være lærerikt for alle parter.

Egne grupper for yngre voksne par
Til dette kurs kan par i alle alder søke. Vi har egne grupper for yngre voksne par. For de som trenger barnepass, vil det være eget opplegg for barna når foreldrene er på forelesninger og i samtalegrupper. Dette gjelder for alle barn til og med 3. klasse. 

Masteroppgave "Hvordan påvirkes forholdet når den ene i paret får kreft"
Kjersti Tytingvåg Rogne, 2012

Ankomst og avreise
Kurset varer fra fredag til fredag. Innsjekk fredag fra kl 16.30 til kl 20.00. Middag kl 18.30-19.30. Vi ønsker at du møter presis til middag kl. 18.30 dersom du har ankommet. Det vil være tilgjengelig tørrmat og frukt hele døgnet. Kurset pågår frem til fredag kl 10.30 med påfølgende brunsj og avreise.

Søknadsprosessen og kostnader
Dersom du er interessert i dette kurset kan du sende søknadsskjema. Det er et søknadsskjema generelt du fyller ut og et skjema legeerklæring, garanti og regning som fastlege eller sykehus lege fyller ut. Søknadene sendes direkte til Montebellosenteret.

Søknadsskjema finner du her

Det er en egenandel på 167,- pr. døgn for pasienten og 112,- pr.døgn for pårørende/nærstående. Reise dekkes for både pasient og pårørende/nærstående. Reiseregning må sendes i etterkant av pasienten selv.

Kontaktinformasjon
Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe om kurset, søknadsprosess eller stedet. Fyll ut kontaktinformasjonen nedenfor eller ring oss på 62351100 eller send e-post til

 

Søknadsskjemaer

Gå direkte til skjemaene her

Søknadsskjemaer

Gaver og donasjoner

Åpningstider i sommerferie Åpningstider i sommerferie 05.07.2018 - Montebellosenteret avvikler sommerferie i perioden 9. juli - 2. august. Sentralbordet er åpnet for tlf på ukedager i uke 28, 29, 30 og 31 mellom kl. 10.00 og kl. 13.00.E-poster sendt til emailProtector.addCloakedMailto("ep_294e7bfa", 1); blir besvart.     Inntak kursKurs:32a...
Les mer
Livsmestringskurs for unge voksne Livsmestringskurs for unge voksne 26.06.2018 - I september arrangerer vi et livsmestringskurs spesielt for unge voksne. Å være ung voksne og få en kreftdiagnose kan snu livet opp ned. Utfordringer kan være mange, for eks med å fullføre studien, starte en arbeidskarriere og/eller familieliv . Dette kurset er spesielt for yngre voksne (over...
Les mer
Montebello-ambassadører på Vardesenteret Haukeland Montebello-ambassadører på Vardesenteret Haukeland 20.06.2018 - Last her ned en pdf med dato og tidspunkter. 
Les mer